Kunstruimte 09 organiseerde van maart 2004 tot februari 2013 presentties en projecten over fundamentele en conceptuele schilderkunst in Groningen.

 

De Gemeente Groningen – op advies van de Kunstraad Groningen – achtte het niet noodzakelijk K09 te laten voorbestaan en trok haar – bescheiden – subsidie in. Om deze reden sloten we begin 2013 de deuren van ons podium.

 

K09 toonde werk van gerenomeerde, onbekende en beginnende kunstenaars uit Nederland en buitenland, vaak in combinaties. In totaal werden zo’n 60 exposities gemaakt, die diverse cognitieve en visuele verbanden lieten zien tussen werken van kunstenaars onderling en tussen diverse presentaties in tijd.

 

Omdat wij reflectie op het getoonde evenzeer van belang vonden – mede ingegeven door de tegenwoordige vluchtigheid en instant-vermaak – werd elke presentatie begeleid door een leesbare tekst. Bovendien bracht K09 een reeks boeken uit, met afbeeldingen en teksten van- en over deelnemende kunstenaars.

Een uitgave over de laatste seizoenen van K09 is nog in voorbereiding.

 

K09 wenstte een ‘thuishaven’ te zijn voor kunstenaars en bezoekers, die zich richten op- geinteresseerd zijn in- de beschouwende, lees meer sbstracte, kunst.

K09 zou ook in toekomst een ‘vrijplaats’ hebben willen zijn voor experimenten van kunstenaars en een instelling van kennis en informatie op het gebied van de abstracte kunst.

 

De stichting K09 bestaat nog steeds en beheert deze website, alsmede een ‘Facebook-pagina’ en een ‘Facebook-group’. Ze heeft – helaas – geen fysieke ruimte meer om haar plannen uit te voeren.

De website blijft voorlopig als document bestaan en over de invulling van de Facebook-accounts wordt nog nagedacht.

 

Jacob van der Veen / Joke Vos

 

 

 

 

postadres:

Oostersingel 138 A

9711 XK Groningen

 

 

 

 

info@kunstruimte09.nl

06 12948722

06 29905932

De stichting werd incidenteel financieel gesteund door:

 

De Emmaplein Foundation, Het Je Maintiendraifonds,

De Gijselaar-Hintzenfonds , Kunstraad Groningen

 

 

 

In september 2007 werd een donatiefonds opgericht ‘Vrienden van K09’. Momenteel heeft de stichting ruim 70 donateurs.

Voor € 35,- per jaar kunt u donateur worden en daarmee het idealisme van de stichting steunen. (giro 4460491 t.n.v. Stichting Kunstruimte 09).

 

 

K09 is een erkende zgn. ‘ANBI’-instelling. Dit betekent dat donaties en sponsoring aftrekbaar zijn van de belastingen.

Voor meer informatie zie www.belastingdienst.nl

INFORMATIE

ADRES
logoemma
logokunstraadCMYK
JMFlogokleurrgb
CONTACT